Gert van Schie

Ik ben in 1999 bij de Fotogroep gekomen. Daar heb ik geleerd hoe je betere dia’s en zwart-wit foto’s kan maken. Ontwikkelen en afdrukken van het zwart-wit deed ik zelf in mijn doka. Mijn favoriete toestel was destijds de Nikon FE, niets automatisch en voorzien van objectieven met een vast brandpunt.

Pas in 2009 ben ik gezwicht voor de charme van het het digitaal fotograferen en heb een Fujifilm S5 aangeschaft. Met deze, op een Nikon body gebaseerd toestel, kon ik mijn oude objectieven blijven gebruiken. De unieke Fujifilm sensor met groot dynamisch bereik heeft mij regelmatig positief verrast. Na bijna 10 jaar trouwe dienst ben ik echter overgestapt op een Nikon DF. Deze is weer van een andere generatie, met weer betere ISO-mogelijkheden en een retrolook die mij doet denken aan de oude Nikon FE.

Net als vroeger in de doka, probeer ik met zo min mogelijk wijzigingen aan het origineel, te komen tot een fraaie afdruk. Daarbij is het belangrijk om van tevoren te kunnen voorspellen hoe een foto er uiteindelijk uit zal gaan zien. Dat is wel belangrijk voor mij, tijdens het maken van de foto wordt tenslotte het beeld bepaald.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers