Angelique Faber

De wereld van fotografie is iets magisch. Kijk eens om je heen en laat je betoveren door de schoonheid van bijzondere landschappen, voorwerpen, mensen maar ook van alledaagse dingen. Door een simpele druk op de knop van je camera is het mogelijk al dat moois voor altijd vast te leggen.

Persoonlijk ben ik een laatbloeier. Ik ben pas sinds 2007 actief bezig met een digitale spiegelreflexcamera. Sinds 2001 maakte ik wel vakantiekiekjes met een gewone digitale camera en daarbij kreeg ik vaak complimentjes over de resultaten. Dat inspireert enorm tot meer fotograferen. Toen ik in 2007 mijn eerste spiegelreflex camera kocht heb ik eerst 2 cursussen bij De Wig gevolgd, zodat ik de camera niet meer alleen op automatische stand hoefde te zetten. Tijdens onze reizen naar o.a. Noord Amerika kon ik het geleerde in de praktijk brengen. Door goed te kijken naar foto’s in tijdschriften of foto’s van anderen leer je er iedere dag weer wat bij. Grappig is, dat foto’s van mezelf die ik eerst prachtig vond, nu opeens niet meer zo bijzonder zijn. Zo hebben wij 3x Route 66 gereden en telkens dacht ik: “daar valt niets meer te fotograferen wat ik nog niet op de gevoelige plaat heb vastgelegd”. Niets was minder waar. Natuurlijk heb ik op die 3 trips dezelfde neons, verlaten motels en oude auto’s nogmaals gefotografeerd, maar je ziet duidelijk dat de foto’s enorm zijn verbeterd. Wilde ik eerst een voorwerp er in zijn geheel op krijgen en recht voor de camera, kijk ik nu naar andere hoeken en standpunten, waardoor verrassende resultaten ontstaan. Bij het fotograferen gebruik ik graag een polarisatiefilter, waardoor de kleuren op de foto nog intenser worden en de lucht vaak onrealistisch donkerblauw kleurt.

Je hoeft echt niet altijd ver weg te gaan om mooie foto’s te kunnen maken. Ook in de nabije omgeving zoals bijvoorbeeld in je tuin maar ook in huis kun je mooie voorwerpen, bloemen of dieren tegenkomen die het fotograferen meer dan de moeite waard maken.

Natuurlijk zijn er altijd fotografen die mooiere en betere foto’s maken dan jijzelf. Maar laat dat je er niet van weerhouden zelf de camera ter hand te nemen. Want het is een prachtige en verslavende hobby.

Angelique Faber

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers